joomla 1.6

Programul bisericii

Duminică Dimineaţa
10:00 - 12:00
Rugăciune și studiu biblic

Duminică Seara
18:00 - 19:30

Joi Seara
18:00 - 19:30

Un gând bun

Din toată inima vă dorim ca bucuria învierii Mântuitorului să vă însoțească la fiecare pas. CRISTOS A ÎNVIAT!

            Credinţa baptistă a pătruns în oraşul Cugir în perioada anilor 1950-1960, odată cu masivele angajări făcute la Uzina Mecanică din oraş. Unii dintre cei ce  s-au angajat aici erau credincioşi baptişti, veniţi din diferite colţuri ale ţării, printre care fraţii Simion şi Iosif Popa şi Cornel Jidveian. Aceştia au frecventat la început biserica fraţilor Creştini după Evanghelie. Prima întâlnire a credincioşilor baptişti a avut loc în casa fratelui Aurel Botofan, iar la 3 mai 1959 a fost infiinţată Biserica Creştină Baptistă din Cugir, care funcţiona ca şi filială a Bisericii Baptiste din Acmariu.

            Au urmat ani de opresiune şi prigoană din partea autorităţilor comuniste, dar nimic din toate acelea nu au putut să distrugă Biserica Baptistă nou înfiinţată, ci au dus la dezvoltarea ei. Astfel, s-a simţit nevoia de a avea un lăcaş de închinare mai încăpător şi  s-a luat decizia de a cumpăra un teren pe str. Traian nr.13, teren pe care  s-a construit o casă pe numele lui Paul Fischer, un frate credincios şi curajos din Biserică. Casa a fost modificată pentru a fi folosită ca lăcaş de închinare, modificare la care au contribuit substanţial câţiva fraţi cu inimă dedicată lucrării lui Dumnezeu. Noul lăcaş de închinare a fost inaugurat în data de 6 august 1966. 

            Numărul membrilor a crescut repede şi în scurt timp a fost înfiinţat corul Bisericii de către Paul Fischer, iar în 1968 fratele Ilie Mara a înfiinţat orchestra, care a fost preluată în 1970 de fratele Cornel Dragomir. În 1985 a luat fiinţă şi famfara condusă de fratele Mihail Roşian.

            Odată cu trecerea anilor numărul membrilor a crescut și s-a simţit nevoia unui nou lăcaş de rugăciune. Viziunea a aparţinut unui grup de fraţi din Germania. Aceștia au ajutat și financiar contruirea noii clădiri ce se află astăzi pe strada Ion Creangă nr.151, iar alături de donațiile multora și din țară, dar și din SUA, în data de 14 august 2005 a putut fi inaugurat acest lăcaș pentru slava lui Dumnezeu.

            Un merit deosebit în conducerea lucrărilor de construcție și în finalizarea proiectului, a aparținut pastorului Ovidiu Rauca, care a fost implicat activ în această activitate în toată perioada dumnealui de slujire.

            După plecarea fratelui Ovidiu Rauca în SUA, din anul 2005 slujitorul bisericii este fratele Sorin Guler. 

            Pentru tot ceea ce Dumnezeu a lucrat până în prezent  în Biserica Creştină Baptistă din oraşul Cugir şi pentru ceea ce va continua să lucreze suntem mulţumitori şi dorim ca prin ceea ce suntem şi facem să înălţăm Numele Lui în acest oraş. Scopul principal pentru care credem că existăm aici este GLORIFICAREA LUI DUMNEZEU ȘI SLUJIREA SEMENILOR!

Domnul să fie slăvit pentru toate!